Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Για τους ελεύθερους χωρους

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, το παρακάτω κείμενο, από αναγνώστη του ιστολόγιου.

Στον Άλιμο, όπως σε όλη την Αττική, τα προβλήματα του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων, των παραλιών κ.λ.π. δεν οφείλονται μόνο στη διαχειριστική αδυναμία της κυβέρνησης ή του δήμου. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης, που βάδισαν και βαδίζουν χωρίς ταλάντευση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Ενός δρόμου που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της αύξησης του πλούτου για λίγους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σήμερα, στο όνομα της προσέλκυσης επενδυτών το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση του (όπως και έκανε και η ΝΔ και η Κυβέρνηση της στο πρόσφατο παρελθόν):

Πάνε άρον – άρον να ξεπουλήσουν το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού για να γίνουν εκεί πλωτό καζίνο, ιδιωτικό αεροδρόμιο, εμπορικά κέντρα κ.λ.π.

Αδιαφορούν για τις καταστροφικές συνέπειες στον ατμοσφαιρικό αέρα, στη θερμοκρασία, στην υγεία, στις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας και στις γενικότερες συνθήκες ζωής των κατοίκων σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Εγκλωβίζουν την ευρύτερη περιοχή στον αστερισμό της βιομηχανίας, της νύχτας, του τζόγου, των ναρκωτικών, της πορνείας, του εκφυλισμού της συνείδησης σημαντικού τμήματος των λαϊκών στρωμάτων.

Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ; Μήπως θα αντιταχθούν σε αυτόν το σχεδιασμό και τον γενικότερο χωροταξικό σχεδιασμό για την Αττική; Θα συγκρουστούν με τα μεγάλα επιχειρησιακά συμφέροντα και τα κόμματα τους που τα εξυπηρετούν;

Θα κάνουν ότι έκαναν τόσα χρόνια για την παραλία και τους ελεύθερους χώρους του Αλίμου:

Προχώρησαν στην εμπορευματοποίηση της Παραλίας του Δήμου μας .

Ενίσχυσαν την κερδοσκοπία των επιχειρηματιών σε βάρος του περιβάλλοντος και των εργαζομένων.

Επέτρεψαν το ξερίζωμα δένδρων, καλλωπιστικών θάμνων, τριανταφυλλιών, την κατάργηση του πεζόδρομου και του παιδικού ποδηλατοδρόμου και κατάργησαν οι ίδιοι τη μικρή Παιδική Χαρά κοντά στην Πλαζ Αλίμου για να μεγαλώσει το παρκινγκ της παρακείμενης επιχείρησης.

Επέτρεψαν το περιβαλλοντικό έγκλημα στη «Χερσόνησο», ένα χώρο προστατευόμενο με Π.Δ. Επιχείρηση έφραξε τον αιγιαλό με βαριές μεταλλικές κατασκευές, ξερίζωσε κάθε φυτό σε μια μεγάλη έκταση και έριξε άσφαλτο για την κάνει παρκινγκ, ξερίζωσε δεκάδες μικρά αλμυρίκια και έστησε ένα κλειστό χώρο εστίασης και δεξιώσεων, μετέτρεψε τον εναπομείναντα χώρο σε χώρο υπαίθριων δεξιώσεων.

Ανέχθηκαν τον αποκλεισμό με κάγκελα, ξαπλώστρες, ομπρέλες, εισιτήρια και αντίτιμα των πλαζ.

Δεν απαλλοτρίωσαν τους χαρακτηρισμένους χώρους πρασίνου οικόπεδα, κ.λ.π.

Μπροστά στις Δημοτικές εκλογές ας σκεφτούμε ποια παράταξη θα μπορέσει, με συνέπεια χωρίς να κάνει πίσω απέναντι στα συμφέροντα στις πιέσεις και στα «καλοπιάσματα» τους :


να οργανώσει την αντίσταση μας στα σχέδια των «επενδυτών» για το αεροδρόμιο,


να παλέψει χωρίς ταλαντεύσεις για να δημιουργηθεί σε όλη την έκταση του Ελληνικού ένα πολυθεματικό πάρκο ψηλού πράσινου με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση γιατί είναι υπόθεση ζωής όχι μόνο για όσους ζουν γύρω απ’ αυτό αλλά για όλο το λεκανοπέδιο,


να διεκδικήσει και να προστατεύσει όλους τους ελεύθερους χώρους (Τράχωνες, Τρουμπάρι, παραλία, κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου