Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Υπάρχει ελπίδα !

Όλα αυτά για τα οποία μιλάγαμε τόσο καιρό, δυστυχώς, γίνονται πραγματικότητα. Αυτό δεν οφείλεται σε μεταφυσικές ικανότητες , αλλά στην σωστή εκτίμηση των γεγονότων από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. 
Σταθερά και προσχεδιασμένα, εδώ και χρόνια οδηγούσαν το λαό στον όλεθρο, σε θυσίες χωρίς τέλος. Με την προσφυγή στο μηχανισμό δανειοδότησης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. , η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επέλεξε τους συμμάχους της και τα στηρίγματά της στην επιβολή νέων πιο άγριων μέτρων σε βάρος του λαού. Ο σκοπός της είναι ή μακροχρόνια εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. 
Το, ούτως ή άλλως, σαθρό επιχείρημα της αναγκαιότητας πληρωμής του ομολόγου που λήγει στα μέσα Μάη, καταρρίπτεται από τα ίδια τους τα λόγια. Την ώρα ενεργοποίησης του μηχανισμού του ολέθρου, δηλώνουν ότι τα 17 από τα 28 δις, που χάρισαν στις τράπεζες, είναι διαθέσιμα για τους τραπεζίτες.  Με αυτά μόνο τα λεφτά πλήρωναν όχι μία, αλλά δύο φορές τα ομόλογα αυτά. 
Χρήματα κατά συνέπεια υπάρχουν, αλλά μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο. Για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει η λαιμητόμος του Δ.Ν.Τ. 
Όμως οι επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν αναμενόμενες. Επέλεξε με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Επέλεξε από ποιους θα τα πάρει και σε ποιους θα τα δώσει. 
Είναι επιτακτική η ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, ο λαός να κάνουν τη δική τους επιλογή. 
Τώρα είναι η ώρα, που η οργή αυτό το "άγιο ξυπνητήρι λαϊκό" θα πρέπει με τρόπο οργανωμένο, προσανατολισμένο, περιφρουρημένο, να μπολιαστεί με τη ριζοσπαστική, την εξεγερτική, την ταξική πυξίδα της ρήξης, που θα παράξει την "υπέροχη αρμονία της σύγκρουσης"
Υπάρχει ελπίδα ! Αυτή δεν βρίσκεται στο σκύψιμο του κεφαλιού, στην αποδοχή των τετελεσμένων και της "κακής μας μοίρας". 
Βρίσκεται στην λαϊκή ενότητα και την αντεπίθεση στα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν. Στη συστράτευση με το Κ.Κ.Ε. τη μόνη πολιτική δύναμη που στοχεύει ξεκάθαρα στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. 
Ήρθε η ώρα που καλούμαστε να βγούμε στους δρόμους, να διεκδικήσουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να διεκδικήσουμε όλα όσα παράγουμε. Μας ανήκουν.

1 σχόλιο:

  1. Ο Γιώργος Σουρής, έγραψε το παρακάτω ποίημα πριν 100 χρόνια:


    Κι ενώ αυτοι σε κλεβουνε τον κλεφτη να γυρευουνε

    «Ποιος είδε κράτος λιγοστό,
    σ΄ όλη τη γη μοναδικό
    Εκατό να ξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    να΄χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Να ΄χει κλητήρες για φρουρά
    Και να σε κλέβουν φανερά
    Κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    Τον κλέφτη να γυρεύουνε;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή