Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Το χρέος μας !

Λάβαμε, δημοσιεύουμε και προσυπογράφουμε την παρακάτω επιστολή η οποία αναφέρεται στην έκδοση του τελευταίου τεύχους της εφημερίδας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αλίμου.

Φίλοι γονείς,

Στις 3 Μάρτη του 2010 η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρωτοφανή σε αγριότητα μέτρα σε βάρος του λαού μας.

Τόσο πριν όσο και μετά την ανακοίνωση των μέτρων οι καθημερινοί άνθρωποι έχουμε στοχοποιηθεί:

Υφιστάμεθα καθημερινά την διαστρέβλωση της αλήθειας, τις προσβολές της νοημοσύνης μας, την πλύση εγκεφάλου, την προπαγανδιστική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τη δημαγωγία, την εξαπάτηση. Μας ζητούν να τους παραδώσουμε την ψυχή μας, να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας, το φιλότιμο, τον αυτοσεβασμό μας.

Αυτοί που λένε ότι εμείς πρέπει να πληρώσουμε, είναι οι ίδιοι που ποτέ δεν πληρώνουν τίποτα, οι ίδιοι που πάντα εισπράττουν.

Αυτοί που λένε ότι θα μας σώσουν, είναι οι ίδιοι που μας οδήγησαν έως εδώ.

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων (που περιλαμβάνουν και πετσόκομμα δαπανών στην παιδεία και στους μισθούς των εκπαιδευτικών), η κυβέρνηση ανακοίνωσε και το νέο μοντέλο για το σχολείο.

Ένα μοντέλο το οποίο όπου εφαρμόζεται, αφήνει πίσω του συντρίμμια: Αγράμματα παιδιά, κλειστά σχολεία, απολυμένους εκπαιδευτικούς και παιδεία σε συσκευασία κουπονιών, κατακερματισμένη , πιο ταξική και πιο άνιση.

Ένα μοντέλο που μεταθέτει την παιδεία στην πραγματική εξουσία των επιχειρήσεων. Θα μας λένε οι ανώνυμες εταιρείες και οι πολυεθνικές ποιες γνώσεις και κυρίως ποιους ανθρώπους χρειάζονται και το εκπαιδευτικό σύστημα θα τους ετοιμάζει, για να τους διαχειρίζονται μετά αυτές ως «ανθρώπινους πόρους», με το δικό τους σύστημα αμοιβών και ποινών, «ευέλικτα», σύμφωνα με την προσφορά και τη ζήτηση.

Φίλοι γονείς.

Προτείναμε στο Δ.Σ. της ένωσής μας να συζητήσουμε την απροκάλυπτη, πολύπλευρη επίθεση στο παρόν και μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και να προβάλουμε και μέσα από αυτή την έκδοση την καταδίκη αυτής της πολιτικής.

Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν αποδέχθηκε την πρόταση μας.

Φίλοι γονείς,

Έχουμε χρέος στον εαυτό μας, στους κόπους μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας:

Να σταθούμε όρθιοι, να δώσουμε τα χέρια, αλληλέγγυοι, ενωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας.

Να θυμώσουμε, να αντισταθούμε, να γίνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Δήμητρα Δουρίδα, Λάμπρος Φώσκολος, Μάκης Χόρτης μέλη του Δ.Σ. της ένωσης.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή