Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Γενική Απεργία

Μετά από την ανακοίνωση των μέτρων "γκιλοτίνα" από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μία πρέπει να είναι η απάντηση :

Συλλογική αντίδραση από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και όλες των πόλεων και των χωριών της χώρας από αγωνιστικά ποτάμια , με κύριο στόχο να παρθούν πίσω τα μέτρα αυτά.
Να δείξει ο Ελληνικός λαός ότι ακόμα και στην περίπτωση που αυτά γίνουν νόμος του κράτους, αυτός τα απορρίπτει και προετοιμάζει τις δυνάμεις του για να παρεμποδίσει τα επόμενα.
Κάθε χώρος δουλιάς, κάθε γειτονιά, κάθε χωράφι να γίνει κάστρο αντίστασης και προετοιμασίας της αντεπίθεσης.

Πρώτη απάντηση οι σημερινές κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. στις γειτονιές της Αθήνας. Η συνέχεια θα δοθεί αύριο 4 Μάρτη με το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα και η κορύφωση την Παρασκευή 5 Μάρτη την γενική απεργία στην οποία καλούν οι ταξικές δυνάμεις. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10π.μ.

Οι κομμουνιστές θα βρεθούμε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όμως δεν φτάνουμε. Πρέπει η αντίδραση να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Τα μέτρα μας αφορούν όλους, και όχι μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους όπως λέει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Τούτη την κρίσιμη ώρα που χάνονται δικαιώματα, πετσοκόβονται τα λαϊκά εισοδήματα, ας θυμηθούμε όλοι ότι αυτά κερδήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, με θυσίες και αίμα.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι και πριν τις εκλογές οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που έβλεπαν την αντεργατική λαίλαπα να έρχεται και προειδοποιούσαν.

Όλοι εσείς που ψηφίσατε ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. στις εκλογές μπορείτε έστω και τώρα να εμπιστευθείτε τους κομμουνιστές και τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα και να διαδηλώσετε μαζί τους. Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η πρώτη δόση, θα ακολουθήσουν και άλλα και θα είναι διαρκείας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

http://www.kke.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Ντάριο Φο γράφει πολιτικό θέατρο, αναπτύσσοντας διαλεκτικά το θέμα που δραματοποιεί.
    Στο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, των εργατών, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ.
    Ό ένας μετά τον άλλο οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή τους: «Ακριβαίνετε εσείς τα πράγματα; Ε, κι εμείς λοιπόν, δεν τα πληρώνουμε, τα “απαλλοτριώνουμε”.
    Μας κάνετε τη ζωή μας δυσβάσταχτη;
    Σας κάνουμε την δική σας δύσκολη». ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή