Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλίμου της 14/09/2009 συζητήθηκε ο ισολογισμός της χρήσης 2008 του Δήμου Αλίμου.

Ο ισολογισμός του Δήμου δεν πρέπει να ειδωθεί από "τεχνοκρατική" σκοπιά, καθώς ανάμεσα στα άλλα, αποτυπώνει σε μια δεδομένη στιγμή (εδώ η 31/12) τα αποτελέσματα της πολιτικής της δημοτικής αρχής. Για να είμαστε πιο ακριβείς, αποτυπώνει το σωρευμένο αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των δημοτικών αρχών. Δηλαδή η όποια κριτική γίνεται στον Ισολογισμό αφορά την τωρινή διοίκηση αλλά και όλες τις προηγούμενες. Κατά συνέπεια δεν "στεκόμαστε" μόνο στα νούμερα αλλά προχωράμε και στην ουσία, από που παίρνει και σε ποιούς δίνει ο Δήμος.

Κυριώτερο αποτέλεσμα της πολιτικής των διοικήσεων που στηρίχτηκαν από ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. στον Άλιμο, είναι το ποσό των 17 εκατ. ευρώ (δεν είναι λάθος δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ είναι αυτά) τα οποία οφείλει ο Δήμος σε Τράπεζες και σε προμηθευτές του. Οι δε τόκοι για τα δάνεια είναι 780 χιλ.ευρώ περίπου ετησίως.

Δηλαδή για να εξηγούμαστε. Από τη μια μεριά υπάρχουν τα ποσά που οφείλουν οι κυβερνήσεις από το 1994 και μετά, από τους παρακρατημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευθεί στον Τύπο μιλάμε για 9 δις ευρώ), και από την άλλη οι γαλαζοπράσινοι δήμαρχοι, οι οποίοι, αφού μέσω της ΚΕΔΚΕ συμφώνησαν να πάρουν μόλις 1,5 δις ευρώ σε ομόλογα, προχωρούν στη σύναψη δανείων τα οποία μέσω των δημοτικών φόρων και τελών πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου μας. Προσέξτε. Μιλάμε για νεοδημοκράτες δημάρχους με κυβέρνηση της Ν.Δ. και για πασόκους δημάρχους με κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. (μετά μας κατηγορούν ότι πολιτικοποιούμε τις δημοτικές εκλογές).

Ο εμπαιγμός δεν σταματά εδώ. Για πολλοστή φορά ζητήσαμε να μας πουν το ποσό που οφείλουν οι κυβερνήσεις στο Δήμο , και βέβαια ευθαρσώς δήλωσαν την πλήρη άγνοιά τους. Εννοείται ότι ούτε καν στον Ισολογισμό δεν αναγράφεται σαν απαίτηση το ποσό.

Από την άλλη για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Από τα τακτικά έσοδα του Δήμου το 45% προέρχεται από φόρους και τέλη. Αν συνυπολογίσουμε και τα χρήματα που καταβάλλουν οι δημότες στα νομικά πρόσωπα του Δήμου (πολιτιστικός οργανισμός, παιδικοί σταθμοί,αθλητικός οργανισμός κλπ που δεν αναγράφονται στον Ισολογισμό), εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Δήμος λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά μέσω της άγριας φορολόγησης των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών του Αλίμου.

Συμπερασματικά το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ποιός είναι καλύτερος διαχειριστής, αλλά τι πολιτική εφαρμόζει. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Και τόσο σοβαρή είναι η κριτική που κάνουν στην παράταξή μας, ότι δηλαδή αυτά που λέμε είναι ανεδαφικά, ανεφάρμοστα και άλλα ευτράπελα. Αλλά, κύριοι, η δική σας πολιτική είναι αυτή που έχει οδηγήσει το Δήμο στο δρόμο του "λουκέτου", αυτή είναι που θα οδηγήσει σε νέα επέλαση στα εισοδήματα των δημοτών.

Από την άλλη βρίσκεται η πολιτική εκείνη που προβάλλει αντίσταση, οργανώνει τους εργαζόμενους για διεκδίκηση λύσεων, για την παρεμπόδιση αντιλαϊκών επιλογών. Με αυτή την πολιτική καθημερινά δίνει τη μάχη η παράταξή μας η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, παλεύοντας για την αλλαγή των συσχετισμών σε τοπικό και γενικότερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου