Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων Δήμου Αλίμου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι φετινές εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, διεξάγονται σε μια περίοδο, όπου η διεθνής καπιταλιστική κρίση έχοντας αγκαλιάσει τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας, και θα πρέπει να αναμένεται πιο έντονο το ξέσπασμά της μέσα στο 2009. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση. Αντίθετα η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης πλούτου από το μεγάλο κεφάλαιο, με την εφαρμογή πολύχρονων πολιτικών λιτότητας και «απελευθέρωσης» της δράσης του κεφαλαίου, που στήριξαν με την ψήφο τους στη συνθήκη του Μάαστριχτ και η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Είναι φανερό ότι η διαχείριση της κρίσης, από τα κόμματα της συναίνεσης, του συμβιβασμού και του ευρωμονόδρομου, όχι μόνο δεν μπορεί να ματαιώσει την εκδήλωση της, αλλά, αντίθετα, συνεπάγεται νέα όξυνση όλων των προβλημάτων της εργατικής τάξης, της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Ειδικότερα στον κλάδο μας, η συνεχής μείωση της κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους, η μη απόδοση των παρακρατημένων από την κυβέρνηση σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων των μικροεπαγγελματιών και των μισθωτών, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία το δήμο μας, με πιθανό κίνδυνο να μην εξασφαλίζεται η τακτική πληρωμή της μισθοδοσίας μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων. Δήμαρχοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλυπτόμενοι πίσω από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. πρωτοστατούν στην υλοποίησή της, εφαρμόζοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, STAGE κ.α. Στο Δήμο μας ακόμα και σήμερα δεν έχουν ακόμα προσληφθεί όσοι προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε αρκετές υπηρεσίες (οικονομική υπηρεσία, υπηρεσία καθαριότητας κ.α.).
Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι η διάθεση πολλών από μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις να αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι, αναζητούμε τρόπους αντίστασης και διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματά μας.
Βλέποντας αυτό οι άλλες παρατάξεις που δρουν στο σύλλογό μας, προσαρμόζουν ανάλογα την τακτική τους. Οι δυνάμεις της Ν.Δ. προσπαθούν να μειώσουν την δυσαρέσκεια των εργαζόμενων προς την κυβερνητική πολιτική. Η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με «αντιδεξιά» συνθήματα, υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» όταν θα έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τέλος η νεόκοπη παράταξη που στηρίζεται απ’ τον ΣΥΝ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προσπαθώντας να μας πείσει ότι ... «μόλις ήρθε απ΄τον Άρη»,υπόσχεται «ένα σωματείο στο πλευρό των εργαζομένων». Αυτό που δεν λέει είναι ότι ο ΣΥΝ-ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και οι συνδικαλιστικές του παρατάξεις σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ. από κοινού με την ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο ασπάζονται τις στρατηγικές επιλογές της Ε.Ε., αλλά πρωτοστατεί στην υλοποίησή τους.
Όλοι μαζί στήριξαν την πολιτική δημάρχου και κυβέρνησης για τη διατήρηση του «θεσμού» των συμβασιούχων, δεν έβγαλαν άχνα για την επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας, με επιμονή δεν δέχονται τους συμβασιούχους συναδέλφους μας να γίνουν μέλη του Συλλόγου, και γενικότερα δεν πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των εργαζόμενων του Δήμου Αλίμου για διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους. Σήμερα πρωτοστατούν στο να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η «λύση» της κρίσης πρέπει να περάσει από την πλάτη μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και η πλειοψηφία της ομοσπονδίας μας προτείνει να προσλαμβάνονται με 8μηνα συμβασιούχοι στους τουριστικούς δήμους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. ετοιμάζει επιδότηση στους Δήμους με χρήματά μας (ΟΑΕΔ) για την πρόσληψη συμβασιούχων για να αντιμετωπίσει δήθεν την ανεργία, επικαλούμενη φυσικά την οικονομική κρίση.
Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να βγάλουμε συμπεράσματα, για τη δράση των παρατάξεων που στηρίζονται από Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η καταδίκη τους και με την ψήφο μας, θα σημάνει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής συσχετισμών στο Σύλλογό μας και στην Ομοσπονδία μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης των συνεπών ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Της παράταξης που στην πράξη αποδεικνύεται καθημερινά ότι αποτελεί ισχυρή δύναμη αντίστασης, υπεράσπισης, διεύρυνσης των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, που δίνει καθημερινά τη μάχη για τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Αλίμου, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και αν απασχολούνται αυτοί, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων.
Το διεκδικητικό μας πλαίσιο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
1. Πλήρη σταθερή εργασία για όλους – Όχι στις απολύσεις – Μόνιμη, σταθερή εργασία. 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο.
2. Κατώτερος μισθός 1.400 €. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού.
3. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του τομέα καθαριότητας και των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δήμου.
4. Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας.
5. Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο.
Πιο συγκεκριμένα :
1. Αύξηση της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών – μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων – κατάργηση των τροφείων.
2. Μεταφορά των εργαζομένων της ΑΝΕΔΑ στο δήμο και κλείσιμο της επιχείρησης.
3. Να μην περάσει ο «Καποδίστριας 2».
4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Άμεσα εγγραφή όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στο σύλλογο.
6. Πλήρη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑ∆.
7. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την ψήφο σας στις εκλογές για Δ.Σ. του Συλλόγου, ψηφίζετε και για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ενισχύστε με την ψήφο σας τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πρωτοστατούν στην κλιμάκωση και οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Δ.Α.Σ.) ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου